Go Forest logo

Een duurzame trouw met Lobke & Hendrik

Trouwen is voor veel mensen één van de belangrijkste dagen van hun hele leven. Dat mag dus serieus gevierd worden. Trouwen gaat veelal gepaard met heel wat eten, mobiliteit, cadeaus en meer. Al deze zaken creëren ook een bepaalde negatieve impact. Hoe kan je deze impact minimaliseren en toch een even leuk en onvergetelijk trouwfeest geven? Lees het hieronder.

Lobke & Hendrik

Hendrik en Lobke vinden het allebei heel belangrijk om zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken, met respect voor mens en planeet. Die waarden wouden ze ook zoveel mogelijk tonen op hun trouwfeest. Zo kozen ze ervoor om enkel vegetarisch eten te serveren. Zelf zijn ze ook vegetarisch, wat het dus een evidente keuze maakte. Daarnaast hebben ze zoveel mogelijk materiaal gehuurd in plaats van gekocht. Wat ze niet konden huren en dus gekocht hebben, doneerden ze na hun trouw aan het goede doel.

Een boom voor elke gast

Niet alleen zij kregen een cadeau, ook de gasten werden verwend.

De certificaten lieten ze drukken op groeipapier zodat iedereen ook thuis de kaartjes kon planten.

“Als cadeautje kreeg elke gast van ons een boom. Zo heeft iedereen een blijvende herinnering aan ons feest, en eentje die hopelijk nog jaren verder groeit!”

Planten in Congo

Lobke & Hendrik hadden al een specifiek project op het oog voor ze naar Go Forest kwamen, en met goede reden. De papa van Lobke werd namelijk geboren in Congo en haar oma was er enkele jaren leerkracht geschiedenis. Het project in Congo is één van onze eerste projecten en kijkt naar heel wat SDGs.

“Als cadeautje kreeg elke gast van ons een boom. Zo heeft iedereen een blijvende herinnering aan ons feest, en eentje die hopelijk nog jaren verder groeit!”

“We kregen trouwens van heel wat gasten super toffe reacties over dit idee.”