Go Forest logo

Onze missie

Wij zijn van mening dat duurzaamheid iets vanzelfsprekends moet zijn. Ontbossing is een probleem dat ons allemaal treft, en bij Go Forest werken we elke dag opnieuw aan een oplossing!

Grow Forest

Genoeg getreuzeld, tijd om te planten! Hoe? Door bomen te planten waar ze het hardst nodig zijn. Go Forest ontwikkelt projecten rond herbebossing, boslandbouw en mangroven. Zo voorzien we onze planeet van nieuwe bomen, en zorgen we ervoor dat de juiste bomen in de juiste regio’s groeien en onderhouden worden. Zo weten we zeker dat de bomen de lokale gemeenschappen helpen om te voorzien in hun levensonderhoud en extra banen creëren.

67%

De afgelopen 50 jaar is 67% van alle biodiversiteit verloren gegaan

15%

15% van de uitstoot van broeikasgassen is rechtstreeks toe te schrijven aan de wereldwijde ontbossing

27 velden

Elke minuut verdwijnen er 27 voetbalvelden aan bos

Onze projecten

We planten jouw bomen niet alleen, maar zorgen er ook voor dat ze groeien.

Tanzania

Dit project richt zich op het herstel van bossen in het Magamba Nature Forest Reserve die in het verleden zijn afgebrand. De aanplant, het onderhoud en de monitoring worden gedaan door de lokale gemeenschappen.

Argentinië

Dit project pakt niet alleen de uitdagingen op het gebied van biodiversiteit aan, maar ook sociale problemen, door de voorwaarden te creëren die inheemse gemeenschappen in staat stellen te gedijen, terwijl de biodiversiteit wordt hersteld.

Europa

We voeren herbebossingsprojecten uit in België, Ierland, Portugal, Spanje, Italy, Frankrijk, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk… Projecten in andere Europese landen kunnen aangevraagd worden.

Madagaskar

De biodiversiteit van Madagaskar is heel bijzonder. Het land heeft zijn eigen ecosysteem en prachtige wilde dieren ontwikkeld sinds het zich 160 miljoen jaar geleden afsplitste van het Afrikaanse continent.

België

Duizenden hectaren bos verdwijnen in België. We maken onze landelijke gebieden weer veerkrachtig door herbebossingsprojecten uit te voeren doorheen het hele land! Steun duurzame land- en bosbouw in België.

Armenië

In Armenië wordt met herbebossingsprojecten woestijnvorming bestreden, bodemerosie bestreden, het water beschermd en de plaatselijke gemeenschappen mondiger gemaakt door werkgelegenheid te scheppen en hun inkomen te verhogen.
VERTICAL congo

Congo

Onze partner in Faja Lobi werkt aan een geïntegreerd project van herbebossing & duurzame ontwikkeling om de uitdagingen van een veranderend klimaat en sociale ongelijkheid het hoofd te bieden.  
VERTICAL PERU

Peru

De biodiversiteit in het Peruaanse Amazonegebied beschermen en regenereren. Samen met onze herbebossingspartner Camino Verde is het onze missie om de boslandschappen te herstellen door gemeenschappen te versterken.

Let's plan(t) the future together.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Lorem ipsum dolor sit amet

Geef om communities

Bij Go Forest planten we niet alleen bomen. We doen veel meer, zoals zorgen voor duurzame steun aan lokale gemeenschappen. Dat doen we aan de hand van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, die dienen als blauwdruk voor vrede en welvaart voor mensen en de planeet, nu en in de toekomst. Afhankelijk van de regio en het project steun je verschillende SDG’s, maar doel 13 ‘Klimaatactie’ wordt altijd gesteund.
SDG5
SDG10
SDG15
SDG11
SDG4
SDG12

Echte bomen, met echte impact!

Wij vinden het enorm belangrijk om een positieve impact te hebben op de planeet. Als je interesse hebt om zelf ook een tastbare bijdrage te leveren, kunnen we aan jouw plantavontuur beginnen en samen de planeet vooruithelpen. Wij werken aan de toekomst. Jij ook?

Onze waarden

De juiste combinatie van boomsoorten planten in de regio’s waar ze een grote impact hebben op het klimaat en het milieu, en tal van SDG’s ondersteunen. Dat is ons doel! Als partnerorganisatie van South Pole willen wij particulieren en bedrijven inspireren en aanmoedigen om toekomstgericht te handelen.

Meer over ons

Go Forest houdt zich niet enkel bezig met herbebossing en biodiversiteit. We zetten ook in op gedragsverandering om de oorzaken rond bodem- en ontbossing bij de wortel aan te pakken. Om zoveel mogelijk medewerkers, klanten en stakeholders te inspireren, kunnen we ook helpen bij je communicatie. We begeleiden je bij elke stap van het traject, van zaadje tot boom.

Word ook een leader for a greener world