Go Forest logo

Bomen met impact planten in Peru

Samen met onze partner Camino Verde is het onze missie om de bossen van het Amazonegebied te herstellen door de sociale bosbouw te ondersteunen. Daarbij koppelen we herstelactiviteiten aan de productie van bosbijproducten die de levenskwaliteit van de plaatselijke gemeenschappen verbeteren.

Go Forest Peru 2

90

hectare hersteld

400

verschillende soorten

2

kwekerijen

Door de biodiversiteit in het Peruaanse Amazonegebied te beschermen, herstellen en begrijpen, wil het Amazon Regeneration-initiatief herbebossing tastbaar maken.

Elk jaar nodigt de organisatie boeren, instellingen, bezoekers en studenten uit om zelf te ervaren wat regeneratieve boslandbouw inhoudt. Onze eerste Belgische stagiaire verbleef er drie maanden en was overdonderd door de schoonheid van de streek. Wij delen wat we doen om zo ook anderen te inspireren, een duurzame levensstijl te promoten en eerlijke, regeneratieve ontwikkeling te stimuleren.

De boeren met wie we samenwerken, maken deel uit van een groeiende supply chain die specifieke strategieën toepast om het Amazonewoud te herstellen, en tegelijkertijd de levenskwaliteit van gezinnen en gemeenschappen te verbeteren. Dit initiatief plant zaadjes door opleidingen aan te bieden en boeren in contact te brengen met markten in het Peruaanse Amazonegebied, waardoor solide, regeneratieve supply chains ontstaan.

Boslandbouw en herbebossing gedurende het hele jaar.

De volgende boomsoorten kunnen het hele jaar door geplant worden, met uitzondering van het droogteseizoen in september en oktober. De bomen worden geplant in de regio’s Tambopata (Madre de Dios) en Loreto.

Herbebossing

Go Forest richt zich niet alleen op biodiversiteit, maar wil ook gedragsveranderingen teweegbrengen om de onderliggende oorzaken van bodem- en ontbossingsproblemen aan te pakken. Ieder van ons kan een positieve impact hebben op de wereld van morgen.

Een van de bomen die we planten is de Inga

Boslandbouw

Go Forest richt zich niet alleen op biodiversiteit, maar wil ook gedragsveranderingen teweegbrengen om de onderliggende oorzaken van bodem- en ontbossingsproblemen aan te pakken. Ieder van ons kan een positieve impact hebben op de wereld van morgen.

Een van de grassen die we planten is bamboe

Geef om communities

At Go Forest, we don’t just plant trees. We engage in much more, such as ensuring sustainable support for local communities. We do so by using the UN Sustainable Development Goals, which serve as a blueprint for peace and prosperity for people and the planet, now and in the future. Depending on the region and the project, you’ll be supporting different SDGs. Our project in Peru focuses on the following SDGs:

Go Forest Peru 1

Let's plan(t) the future together.

Bossen zijn een belangrijke speler in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Een groot deel van alle CO2 in de atmosfeer wordt door de bossen geabsorbeerd en opgeslagen in de vorm van organische koolstof in het hout en de bodem.

Helaas dragen ontbossing en verandering van landgebruik ook voor 17% bij tot het broeikaseffect. Een van de belangrijkste en eenvoudigste manieren om de opwarming van de aarde tegen te gaan is het creëren van een grotere biodiversiteit door het aanplanten van bossen. Dit is precies wat wij bij Go Forest, in samenwerking met verschillende bedrijven, aan het doen zijn.

Tanzania

7

tree species are planted

Argentinië

6

boomsoorten worden geplant

Europa

8

verschillende Europese landen

Onze projecten

We houden ons niet alleen bezig met het planten van jouw bomen, maar verzorgen ze ook.

Tanzania

Dit project richt zich op het herstel van bossen in het Magamba Nature Forest Reserve die in het verleden zijn afgebrand. De aanplant, het onderhoud en de monitoring worden gedaan door de lokale gemeenschappen.

Argentinië

Dit project pakt niet alleen de uitdagingen op het gebied van biodiversiteit aan, maar ook sociale problemen, door de voorwaarden te creëren die inheemse gemeenschappen in staat stellen te gedijen, terwijl de biodiversiteit wordt hersteld.

Europa

We voeren herbebossingsprojecten uit in België, Ierland, Portugal, Spanje, Italy, Frankrijk, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk… Projecten in andere Europese landen kunnen aangevraagd worden.

Madagaskar

De biodiversiteit van Madagaskar is heel bijzonder. Het land heeft zijn eigen ecosysteem en prachtige wilde dieren ontwikkeld sinds het zich 160 miljoen jaar geleden afsplitste van het Afrikaanse continent.

België

Duizenden hectaren bos verdwijnen in België. We maken onze landelijke gebieden weer veerkrachtig door herbebossingsprojecten uit te voeren doorheen het hele land! Steun duurzame land- en bosbouw in België.

Armenië

In Armenië wordt met herbebossingsprojecten woestijnvorming bestreden, bodemerosie bestreden, het water beschermd en de plaatselijke gemeenschappen mondiger gemaakt door werkgelegenheid te scheppen en hun inkomen te verhogen.
VERTICAL congo

Congo

Onze partner in Faja Lobi werkt aan een geïntegreerd project van herbebossing & duurzame ontwikkeling om de uitdagingen van een veranderend klimaat en sociale ongelijkheid het hoofd te bieden.  
VERTICAL PERU

Peru

De biodiversiteit in het Peruaanse Amazonegebied beschermen en regenereren. Samen met onze herbebossingspartner Camino Verde is het onze missie om de boslandschappen te herstellen door gemeenschappen te versterken.

Start met planten

Helemaal klaar om je bedrijf naar een groener niveau te tillen? We vertellen je graag meer over onze visie en formules! Neem contact op met ons en word een leader for a greener world.