Herbebossing in de Roemeense bergen

Roemenië herbergt enkele van de grootste stukken oerbos die nog overblijven in Europa. Er leven wolven, beren, lynxen, en je vindt er ruim een derde van alle Europese plantensoorten. Door ongecontroleerde houtkap wordt het landschap echter totaal verwoest. Samen met onze partner Forests Without Frontiers zetten wij ons in voor natuurontwikkeling en bosbescherming, door bomen te planten en kaalgekapt land te herbebossen dat zich zonder menselijke tussenkomst niet meer zou herstellen.
Herbebossing & Wildlife

8

verschillende boomsoorten

200

hectaren beschikbaar
Norway Spruce
We planten bomen en herbebossen kaalgekapt land dat zich zonder menselijke tussenkomst niet meer kan herstellen.
Hoewel ecologen de uitdunning van de Roemeense bossen momenteel de grootste natuurcrisis in Europa noemen, zijn weinig mensen zich ervan bewust dat “het Amazonegebied van Europa” steeds meer versnipperd raakt. Door massaal bomen te planten, kunnen we écht het verschil maken. Koolstof vastleggen door op een verantwoorde, duurzame manier bomen te planten, heeft een enorme impact op de klimaatcrisis en het behoud van onze planeet. Dat effect kan verder versterkt worden door ecologische verbindingszones aan te leggen en plekken met een rijke biodiversiteit te beschermen, bijvoorbeeld door grondbezitters een financieel alternatief voor houtkap te bieden.
Samen met Forests Without Frontiers willen we onze bossen, en de mensen en wilde dieren die er leven, beschermen en de band met de natuur bevorderen door middel van muziek, kunst en cultuur. De organisatie zet zich ook in voor de bescherming van plaatselijke culturele tradities, en ondersteunt lokale gemeenschappen en onderwijs. Daarnaast worden de plantages bijvoorbeeld opengesteld voor bezoekers, om bij te leren over het project. Op die manier informeert de organisatie jongere generaties, en benadrukt ze het belang van oerwouden en herbebossing.
  • er worden 8 inheemse boomsoorten geplant
  • 200 hectare land beschikbaar
  • 3 plaatselijke boomkwekerijen
  • jobs ter ondersteuning van de plaatselijke bevolking die rond de plantages woont

Herbebossing in de bergen

Met ons herbebossingsprogramma in Roemenië richten we ons op aangetast land dat kaalgekapt is en waar zonder menselijke tussenkomst geen nieuwe bossen zouden groeien. Daarvoor gebruiken we een mix van inheemse soorten voor grootschalige plantages en volgen we de principes van de natuurontwikkelingsvisie: we zorgen ervoor dat de nieuwe bossen hun oorspronkelijke samenstelling zo dicht mogelijk benaderen, breiden de bestaande bossen uit en beschermen waardevolle ecosystemen.

Herbebossing

Spruce Tree

Geef om communities

Bij Go Forest planten we niet alleen bomen. We doen veel meer, zoals zorgen voor duurzame steun aan lokale gemeenschappen. Dat doen we aan de hand van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, die dienen als blauwdruk voor vrede en welvaart voor mensen en de planeet, nu en in de toekomst. Afhankelijk van de regio en het project, ondersteun je verschillende SDG’s. Ons project in Roemenië richt zich op de volgende SDG’s:
SDG5
SDG8
SDG13 Climate Action
SDG15 Life on Land

Let's plan(t) the future together.

Bossen zijn een belangrijke speler in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Een groot deel van alle CO 2 in de atmosfeer wordt geabsorbeerd door bossen, en in de vorm van organische koolstof opgeslagen in het hout en de bodem. Helaas dragen ontbossing en veranderingen in landgebruik ook voor 17 procent bij aan het broeikaseffect. Een van de belangrijkste en eenvoudigste manieren om de opwarming van de aarde tegen te gaan, is door bossen te planten en zo de biodiversiteit te vergroten. En dat is precies wat we bij Go Forest doen, samen met tal van bedrijven.

Roemenië

8

different tree species

Madagaskar

34

verschillende boomsoorten

België

30

jaren van onderhoud

Onze projecten

We planten niet alleen bomen maar zorgen er ook voor.
Project Romania Go Forest 1

Roemenië

Roemenië herbergt enkele van de grootste stukken oerbos die nog overblijven in Europa. Er leven wolven, beren, lynxen, en je vindt er ruim een derde van alle Europese plantensoorten. Door ongecontroleerde houtkap wordt het landschap echter totaal verwoest.
VERTICAL madagascar

Madagaskar

De biodiversiteit van Madagaskar is heel bijzonder. Het land heeft zijn eigen ecosysteem en prachtige wilde dieren ontwikkeld sinds het zich 160 miljoen jaar geleden afsplitste van het Afrikaanse continent.
VERTICAL BELGIUM

België

Duizenden hectaren bos verdwijnen in België. Met onze partner PlantC maken we onze landelijke gebieden weer veerkrachtig! Steun duurzame land- en bosbouw in België.
VERTICAL Armenia

Armenië

In Armenië wordt met herbebossingsprojecten woestijnvorming bestreden, bodemerosie bestreden, het water beschermd en de plaatselijke gemeenschappen mondiger gemaakt door werkgelegenheid te scheppen en hun inkomen te verhogen.
VERTICAL congo

Congo

Onze partner in Faja Lobi werkt aan een geïntegreerd project van herbebossing & duurzame ontwikkeling om de uitdagingen van een veranderend klimaat en sociale ongelijkheid het hoofd te bieden.  
VERTICAL PERU

Peru

De biodiversiteit in het Peruaanse Amazonegebied beschermen en regenereren. Samen met onze herbebossingspartner Camino Verde is het onze missie om de boslandschappen te herstellen door gemeenschappen te versterken.

Samen brengen we de natuur weer tot leven en krijgen we de mensen weer in de natuur!

Helemaal klaar om je bedrijf naar een groener niveau te tillen? We vertellen je graag meer over onze visie en formules! Neem contact op met ons en word een leader for a greener world!