Go Forest logo

Reconnecting the Atlantic Forest

Retopia is een samenwerking tussen Arne Quinze en Go Forest. Arne Quinze is een Belgische hedendaagse kunstenaar, schilder en beeldhouwer. Met dit project wil Arne het voortouw nemen en zijn netwerk activeren om het Atlantische woud te herstellen in zijn tweede thuis: Brazilië.

Ga met ons mee op onze herbebossingsreis. Samen zullen we de gefragmenteerde stukken van het heterogene Atlantische Woud weer met elkaar verbinden door boscorridors te behouden en aan te leggen met behulp van verschillende bosherstelmethoden. Het uiteindelijke doel is dat het bos weer één geheel wordt en de natuur weer vrij kan groeien, zoals vroeger, ten gunste van de plaatselijke bevolking, fauna en flora.

Plant nu

Minder dan 15% van het Atlantische bos blijft over, en als we nu niets doen, is het binnen een generatie verdwenen. Jij kunt helpen door het bos te herplanten. Voor elke 1,35 euro plant je een vierkante meter Atlantisch bos. Binnen de komende 7 werkdagen ontvang je een Retopia certificaat. Als je de bomen aan iemand wil geven, kan je de gegevens van die persoon invullen en wij zorgen ervoor dat het certificaat gepersonaliseerd wordt.

Slechts €1,35 per m² (min. 20 m²)

De eerste Retopians