Credibili-tree tool

Met onze Credibili-tree tool kunnen bedrijven eenvoudig berekenen hoeveel bomen ze minimaal zouden moeten planten om geloofwaardigheid en dus een positieve merkperceptie bij hun consumenten te krijgen.

Over de calculator

Go Forest werkte samen met communicatiebureau Bubka en Prof. Dr. Gino Verleye (IMEC, UGent, VUB) om de geloofwaardigheid van boomplantinitiatieven te onderzoeken en ontwikkelde een gratis tool om bedrijven hierbij te helpen.

De tool kan bedrijven in 19 verschillende sectoren laten zien hoeveel bomen ze minimaal zouden moeten planten om geloofwaardigheid en dus een positieve merkperceptie bij de consument te krijgen. Over het algemeen neemt het aantal bomen toe met de grootte van het bedrijf, waarbij bedrijven in de reis- en vrijetijdssector, de energie-industrie, de IT- en printsector, de overheid en de gezondheidssector de hoogste minimum hebben.

  • om de tool te gebruiken, eerst de cookies inschakelen
  • we onderzochten de perceptie van 1000 consumenten van bedrijven in 19 sectoren
  • de consumentengroep bestond uit Nederlands- en Franstalige mannen en vrouwen, van generaties gaande van babyboomers tot Gen Z
  • we gebruiken het aantal werknemers als proxy voor het meten van de grootte van het bedrijf
  • omdat wij werken met grootteniveaus vanaf 10 medewerkers, verandert het aantal bomen niet één voor één (voor een meer specifieke berekening voor jouw bedrijf, contacteer ons via info@goforest.be)
  • deze tool toont het minimum aantal bomen dat nodig is om een boom-plant-campagne als geloofwaardige klimaatactie te beschouwen en zo het imago van het bedrijf positief te beïnvloeden
  • we kunnen geen herhaaldelijkheid definiëren voor de bomen die geplant moeten worden, omdat het gekoppeld is aan de duur van de campagne
  • het minimum voor grotere bedrijven ligt veel hoger dan dat voor kleinere bedrijven, omdat grotere bedrijven verwacht worden substantiëlere klimaatmaatregelen te nemen dan van kleinere.

Wil je elk detail van het onderzoek weten?

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden bewaard zodat we uw aanvraag kunnen volgen. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, vindt u in ons privacybeleid.

Let's plan(t) the future!