FAQ

We moeten dringend onze impact op de klimaatverandering verminderen. Enerzijds door onze structuren en ons gedrag aan te passen en anderzijds door iets terug te geven aan onze planeet door plantacties op impactvolle plaatsen, ontbossing tegen te gaan en de bodem te herstellen door regeneratieve landbouw.

Voor bedrijven

Als bedrijf heb je de keuze tussen verschillende projecten en sites. Je kan er ook voor kiezen om meerdere projecten te combineren. Meer informatie over al onze projecten vind je op onze website. Liever een brochure? Laat het ons weten en we bezorgen je ze met veel plezier.

Al onze projecten zijn toegankelijk via ons impact platform, waar je de groei en vooruitgang van de bossen op de voet kunt volgen. Satellietbeelden liegen niet.

Al onze projecten worden grondig gescreend en opgevolgd met de hulp van onze collega’s van South Pole, die in elk land actief zijn.

Al onze projecten staan op ons impact-platform, waar u de groei van de bossen kunt zien en waar we de vooruitgang kunnen meten.

Je kunt toegang krijgen tot het platform via deze link: https://impact.gofamily.be/en

In eerste instantie is het belangrijk om de voetafdruk van je bedrijf zo veel mogelijk te beperken door binnen de organisatie zaken te veranderen. Onze partner CO2logic kan je huidige ecologische voetafdruk meten, en detecteren waar de meest urgente en nuttige mogelijkheden liggen om je CO2-uitstoot terug te dringen. De resterende CO2-uitstoot die momenteel nog niet geëlimineerd kan worden, kan je compenseren door gecertificeerde klimaatprojecten te steunen.

Naast koolstof uit de atmosfeer te halen, kan je ook bijdragen aan een groenere wereld door bomen te planten. Dat biedt tal van bijkomende milieuvoordelen, maar die zijn wat moeilijker te meten en te verifiëren. Het is bewezen dat bossen een enorme bijdrage leveren aan de biodiversiteit, de maatschappelijke impact en de stabiliteit van het wereldklimaat.

Daarom planten wij bomen met impact en steunen we de SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelen) waar jouw bedrijf aan wil bijdragen.

Door bomen te planten kunnen we onze bossen beschermen en herstellen, en dat is van cruciaal belang.

Alle bomen en planten absorberen CO2, sommige meer dan andere. De precieze hoeveelheid is sterk afhankelijk van de hoogte, de boomsoort, de hoeveelheid gebladerte en een heleboel andere variabelen. Gemiddeld neemt een boom tussen 10 en 40 kg CO2 per jaar op (ongeveer 25 kg per jaar), maar wij beschikken over nauwkeurigere data die gekoppeld zijn aan specifieke projecten en de leeftijd van de boom.

Bomen nemen meer koolstof op naarmate ze ouder worden. Jonge bomen absorberen veel minder CO2 dan volgroeide bomen. Het kan tientallen jaren duren tot ze grote hoeveelheden CO2 opnemen. Soorten die langzamer groeien, kunnen bovendien de grootste hoeveelheid koolstof opslaan, vanwege hun langere levensduur. Daarom is het zinvoller om bestaande bomen te laten staan, dan ze om te hakken en nieuwe bomen te planten.

Het is belangrijk om op een authentieke, transparante manier te communiceren over de actie die je als bedrijf onderneemt. Je hoeft niet perfect te zijn, maar wel betrouwbaar. Klimaatactie is een traject. Rome werd niet op één dag gebouwd, en dat geldt ook voor bossen. Wij helpen je de juiste boodschap uit te sturen en leveren nuttige tools aan, zoals een digitaal merkboek met content, sjablonen en beeldmateriaal.

De satellietbeelden die op impact platform worden getoond, worden gemiddeld om de zes maanden bijgewerkt. Dit is het geval omdat we streven naar beelden met een hoge resolutie. Als u meer recente beelden wilt, kunnen we die leveren, maar in een lagere resolutie.

Voor particulieren 

Ja, ga naar “Doe mee”, kies “particulieren”, scroll naar beneden en voer het aantal bomen in dat u wilt planten (min. 5). Vul uw gegevens in, betaal, en u bent klaar!

Voor particulieren geldt een minimum van 5 bomen per persoon. Boven de 5 bomen, kan je zelf kiezen hoeveel je er wilt planten –  32 bomen als verjaardagscadeau voor de 32e verjaardag van je beste vriend, bijvoorbeeld.

Als particulier kan je niet kiezen waar jouw bomen geplant worden. We verdelen de bestellingen gelijkmatig onder herbebossingsprojecten op locaties zoals Peru, Congo en Armenië, zodat projecten in nood de kans krijgen om te groeien dankzij jouw bijdrage. Bedrijven kunnen wel kiezen voor specifieke projecten en sites. We vinden het namelijk belangrijk dat je een project kiest dat bij het DNA van je bedrijf past.

Je krijgt regelmatig e-mailupdates over onze projecten en vooruitgang.

Zeker, als je de naam van de ontvanger doorgeeft bij het afrekenen, voorzien wij een gepersonaliseerd certificaat.

Word een leader for a greener world