Grow a lasting legacy for your company

Investeer in een groenere toekomst, een bloeiende samenleving heeft een gezonde planeet nodig.

Leden die samen met ons impact maken

WAAROM ZOU JE BOMEN PLANTEN?

Jaarlijks verliest de wereld ongeveer 12 miljoen hectare bos – een gebied dat 3,9 keer zo groot is als België

Bossen zijn van vitaal belang voor de gezondheid van onze planeet en haar bewoners. Ze absorberen koolstofdioxide, produceren zuurstof, voorkomen bodemerosie, bieden leefgebied voor wilde dieren en ondersteunen het levensonderhoud van 1,6 miljard mensen.

Onze planeet heeft meer bomen nodig, en jouw bedrijf kan deel uitmaken van de oplossing. Net zoals een bos uit veel verschillende bomen bestaat, kunnen veel afzonderlijke acties een enorme impact hebben.

Bouw samen met ons aan een betere, groenere toekomst!

We planten de juiste bomen in de juiste omgeving voor de grootste impact op lange termijn

Wij planten niet zomaar bomen. Bij elk project is het ons doel om een ​​diepgaande en duurzame ecologische en sociale impact te creëren.

Of je nu een boslandbouw-, herbebossings- of mangroveproject steunt, jouw bomen worden lang nadat ze zijn geplant verzorgd en gecontroleerd. Daarnaast ontvang je regelmatig projectupdates om op de hoogte te blijven.

Boslandbouw

Het planten van diverse (voornamelijk voedsel-) bossen om lokale gemeenschappen economische en ecologische voordelen te bieden, gekoppeld aan educatieve programma’s.

Kies projecten in:
Argentinië, DR Congo, Madagaskar, Peru

Herbebossing

Het planten van inheemse boomsoorten in gebieden waar bossen zijn uitgeput of vernietigd, met als doel beschermde en klimaatbestendige bossen te creëren.

Kies projecten in:
Armenië, België, Brazilië, DR Congo, Nederland, Peru, Tanzania, Verenigd Koninkrijk, rest van de EU.

Mangroves

Mangroves planten die fungeren als krachtige co2-opslagplaatsen, biodiversiteit bevorderen en zowel economische voordelen als milieuvoordelen opleveren voor lokale gemeenschappen.

Kies een project in:
Madagaskar

Door de brede ecologische en sociale impact van onze projecten, raken we bijna alle SDG’s (over alle projecten heen). In elk Go Forest project worden SDG13, SDG15 en SDG17 ondersteund, andere SDG’s worden toegevoegd afhankelijk van de impact die elk project genereert.

Transparantie die vertrouwen schept

Met onze digitale tools kan je jouw bomen volgen, je impact monitoren en helder communiceren.

Mensen willen geen uitgebreide, inspirerende woorden horen over de duurzaamheidsinitiatieven van jouw bedrijf – ze willen transparante, consistente berichtgeving en betrouwbare gegevens.

Dankzij onze digitale tools heb je alles wat je nodig hebt om je inzet en acties op een 100% authentieke manier te delen – en hopelijk inspireer je anderen om jouw voorbeeld te volgen!

Bomen planten met Go Forest is as easy as 1, 2, 3

Geen kredietkaart nodig

1

Bepaal hoeveel en hoe vaak je bomen wilt planten

2

Kies welk project je wilt steunen

 

3

Bestel je bomen!

 

Zodra we je bestelling hebben verwerkt, voegen we je bomen toe aan je Impact Dashboard en houden we je op de hoogte!

Heb je graag een aanpak op maat?
Get in touch en we vinden de ideale oplossing voor jou.

Wat onze leden zeggen

Van der Valk Hotel Gent

Van der Valk Gent is een trouwe Go Forest partner. In deze video vertelt Severine, Front Office Manager, waarom en hoe een hotel bomen kan planten. Geïnteresseerd in hun verhaal?

La Lorraine houdt haar medewerkers gezond en plant daarbij bomen

La Lorraine besloot haar impact op het milieu drastisch te verminderen. Door de medewerkers te motiveren om meer te bewegen, planten ze bomen en creëren ze zo een win-win voor mens en planeet.

Bouw-iD vertaalt vierkante meters in bomen

Bouw-iD wilt de bouwstop voorop zijn en besluit om voor elke vierkante meter woonbare oppervlakte die ze creëren met hun projecten dezelfde oppervlakte in bomen te planten.

Veelgestelde vragen

Je vraagt je misschien af…

 • Eerst bestel je je bomen! Je kan het formulier invullen, waarbij je het gewenste aantal bomen eenmalig, elke maand, elk kwartaal of elk jaar aangeeft, gerelateerd aan jouw boomplantinitiatief. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een virtueel gesprek met ons aan te gaan voor een aanpak op maat.
 • Nadat we jouw bestelling hebben ontvangen, starten we onze processen. We werken jouw impact dashboard bij en sturen je de factuur. Eens de bomen zijn betaald, bestellen wij de bomen bij onze lokale partner. Afhankelijk van de tijd van het jaar zullen jouw bomen groeien in onze kwekerijen, klaar zijn om geplant te worden of beginnen we met het planten van jouw bomen. Updates zullen in jouw impact dashboard verschijnen.
 • Na het planten beginnen we aan onze onderhoudsperiode. Tijdens de eerste vijf jaar volgen we de groei van de jonge boompjes nauw op, in deze periode zijn ze het meest kwetsbaar voor weersomstandigheden, concurrerende soorten, plagen en ziekten. Na 3 tot 5 jaar groeien de bomen stabiel en kunnen we het aantal controles verminderen, maar blijven we ze in de gaten houden zodat we zeker zijn dat ze niet gekapt worden! Tijdens de onderhoudsperiode hebben we verschillende kwaliteitscontroles om er zeker van te zijn dat alle bomen die we hebben besteld gestaag groeien.
 • Lees meer hierover in de FAQ “Vragen over het planten van bomen”.

 • Onze klimaatprojectexperts selecteren wereldwijd de beste herstelprojecten, meestal herbebossing, boslandbouw of mangroveprojecten.
 • In België en andere Europese landen hangen de gekozen projectlocaties af van de beschikbaarheid van grond in privébezit met gemotiveerde eigenaars. Buiten de Europese grenzen is het land meestal eigendom van een milieu-NGO of een lokale/inheemse gemeenschap.
 • Bomen zijn overal nodig, maar we zorgen er altijd voor dat we de juiste bomen planten, in de juiste regio’s, met de juiste mensen en met de juiste methoden.
 • De duur van het onderhoud en de monitoringsperiode verschilt van projectlocatie tot projectlocatie. In gematigde regio’s onderhouden we de bomen meestal 10 jaar en garanderen we bewaking en bescherming gedurende 30 jaar. In onze tropische regio’s onderhouden we de bomen meestal 5 jaar en voeren we 10 jaar lang bewakings- en beschermingsrondes uit.
 • Natuurlijk doen we er alles aan om de gezondheid, bescherming en overleving van het bos ook na deze vaste periodes te garanderen.
 • Al onze projecten worden grondig gescreend. Als onderdeel van het selectieproces controleren we welke verantwoordingsmechanismen er lokaal zijn om te garanderen dat elke boom wordt geplant en goed onderhouden wordt.
 • Tijdens en na het planten worden de projecten regelmatig opgevolgd door het Go Forest team en een team van freelancers die wereldwijd actief zijn. We controleren onze eigen projecten door middel van satellietbeelden en plannen regelmatige bezoeken in aan onze projecten waarbij we willekeurig percelen selecteren om bomen te tellen en op te volgen.
 • Elk project wordt in kaart gebracht op ons impactplatform, waar het grote publiek de groei van de bossen kan volgen, de exacte locatie van het project kan achterhalen en de voortgang kan volgen die op het veld wordt gemeten.
 • Nog twijfels? Ga erheen en ontdek het zelf!
 • Neen, Go Forest is een sociale onderneming, een onderneming met als hoofddoel het creëren van een positieve sociale of ecologische impact. Terwijl traditionele ondernemingen zich in de eerste plaats focussen op het genereren van winsten voor hun aandeelhouders of bezitters, geven sociale ondernemingen prioriteit aan het aanpakken van sociale problemen, het verbeteren van gemeenschappen of het aanpakken van milieuproblemen.
 • Succes wordt bij Go Forest niet alleen gemeten met financiële cijfers, maar voornamelijk aan de hand van het aantal bomen die we planten, het lokale inkomen die we creëren, de biodiversiteit die we terugbrengen en meer.

Zoveel je wil! Het belangrijkste van je boomplantinitiatief is eerlijke, authentieke communicatie. We zijn dankbaar voor elke geplante boom!

Als je kijkt naar concrete richtlijnen, kun je planten in lijn met je CO2-uitstoot. Een boom in België legt bijvoorbeeld ongeveer 175kg CO2 vast tijdens zijn leven en een mangrove in Madagaskar ongeveer 637kg.

Een andere richtlijn die je kunt gebruiken is onze credibilitree-calculator, die berekent hoe geloofwaardig je initiatief is in de ogen van consumenten. Houd er rekening mee dat deze berekening niets te maken heeft met je uitstoot, maar gebaseerd is op de perceptie van consumenten.

Als je niet echt kunt beslissen, neem dan contact met ons op om de opties met ons te bespreken.

Heb je meer vragen? Bekijk onze volledige FAQ.
Als je het antwoord nog steeds niet vindt, neem dan contact op met ons team!

Let's talk trees!

Wil je bespreken hoe we samen plannen kunnen maken voor de toekomst, heb je een oplossing op maat nodig of heb je vragen waarop je het antwoord niet kunt vinden? We helpen je graag!

Boek direct een afspraak of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!


of