Go Forest Logo wit

Gent 10 mijl

Act local🇪🇺

  • G10M tree Belgium
     6,70

De bossen in Europa hebben het zwaar te verduren door plagen zoals schimmels en insecten en door uitdagingen zoals droogte en stormen. Door het opwarmende klimaat komen deze problemen vaker en ernstiger voor, waardoor duizenden hectaren bos te lijden hebben.

In onze Europese projecten is ons belangrijkste doel om deze belangrijke ecosystemen weer tot leven te brengen door herbebossing en herstel, waardoor we een positieve impact hebben die lang meegaat. We kiezen zorgvuldig de juiste boomsoorten en planten ze waar ze het meeste goed kunnen doen.
We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de bossen op het hele continent niet alleen overleven, maar ook floreren op het gebied van biodiversiteit, CO2-vastlegging, habitat voor wilde dieren, landschap en nog veel meer!

Act global🌍

  • G10M tree Madagascar
     2,50

Het eens zo weelderige groene eiland Madagaskar verandert in een rode woestijn en wordt geconfronteerd met een ernstige voedselcrisis die wordt gezien als ’s werelds eerste ‘hongersnood door klimaatverandering’. Madagaskar, het op drie na grootste eiland ter wereld en een van de meest diverse ecosystemen, heeft duizenden endemische planten- en diersoorten zoals de lemuren.

Vier jaar van extreme droogte, door de VN in verband gebracht met klimaatverandering, samen met ontbossing veroorzaakt door het verbranden of kappen van bomen om houtskool en landbouw te maken, hebben het gebied veranderd in een stofbak.
We moeten dringend bomen planten, samen met de lokale bevolking, om banen en voedsel te creëren en om de belangrijke ecosystemen te herstellen. Een van de beschadigde ecosystemen is het mariene ecosysteem dat bestaat uit mangroven. Mangroven beschermen kusten tegen erosie en dienen als waardevolle kraamkamers voor vissen en ongewervelden. Mangroves ondersteunen bedreigde en met uitsterven bedreigde soorten en zijn effectieve koolstofputten.
We hebben het grote verschil in voedselproductie (voornamelijk schelpdieren) gezien sinds we samen met de sociale organisatie Bôndy zijn begonnen met het herstellen van mangroven.

En wat is er mooier dan de natuur herstellen en tegelijkertijd mensen in armoede helpen!
Laten we handelen als één grote familie op deze ene planeet, en onze broeders en zusters in het Zuiden steunen.

Een woordje van Gent 10 Mijl

We zetten ons actief in om een positieve bijdrage te leveren op vlak van 3 pijlers: gezondheidduurzaamheid en inclusiviteit. Deze doelstellingen verwezenlijken wij via jaarlijkse projecten, waarbij wij een belangeloos doel steunen, enerzijds, en via concrete maatregelen binnen onze organisatie, anderzijds. Dit jaar gaan we volop voor duurzaamheid en werken we samen met Go Forest, een initiatief van Gentse onderneemster Sarah Parent. Samen met Go Forest willen we voor elke deelnemer minstens één boom planten. Om de postcode van Gent eer aan te doen, mikken we op liefst 9000 exemplaren. Dat kan tellen. Deelnemers, participerende bedrijven en andere partners krijgen de kans om aan dit project hun ‘boompje’ bij te dragen. Via onze kanalen kan iedereen één of meer bomen planten, waarvoor zij vervolgens een persoonlijk certificaat ontvangen. Zo maken we samen het verschil.