Go Forest logo

Laten we black friday groen maken!

Act local🇪🇺

  • Green Friday Boom Europa
     6,66

De bossen in Europa hebben het zwaar te verduren door plagen zoals schimmels en insecten en door uitdagingen zoals droogte en stormen. Door het opwarmende klimaat komen deze problemen vaker en ernstiger voor, waardoor duizenden hectaren bos te lijden hebben.

In onze Europese projecten is ons belangrijkste doel om deze belangrijke ecosystemen weer tot leven te brengen door herbebossing en herstel, waardoor we een positieve impact hebben die lang meegaat. We kiezen zorgvuldig de juiste boomsoorten en planten ze waar ze het meeste goed kunnen doen.
We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de bossen op het hele continent niet alleen overleven, maar ook floreren op het gebied van biodiversiteit, CO2-vastlegging, habitat voor wilde dieren, landschap en nog veel meer!

Voor Green Friday beginnen we met planten in België en gaan we verder in landen in heel Europa, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk…

Act global🌍

  • Green Friday Tree Madagascar
     2,50

Het eens zo weelderige groene eiland Madagaskar verandert in een rode woestijn en wordt geconfronteerd met een ernstige voedselcrisis die wordt gezien als ’s werelds eerste ‘hongersnood door klimaatverandering’. Madagaskar, het op drie na grootste eiland ter wereld en een van de meest diverse ecosystemen, heeft duizenden endemische planten- en diersoorten zoals de lemuren.

Vier jaar van extreme droogte, door de VN in verband gebracht met klimaatverandering, samen met ontbossing veroorzaakt door het verbranden of kappen van bomen om houtskool en landbouw te maken, hebben het gebied veranderd in een stofbak.
We moeten dringend bomen planten, samen met de lokale bevolking, om banen en voedsel te creëren en om de belangrijke ecosystemen te herstellen. Een van de beschadigde ecosystemen is het mariene ecosysteem dat bestaat uit mangroven. Mangroven beschermen kusten tegen erosie en dienen als waardevolle kraamkamers voor vissen en ongewervelden. Mangroves ondersteunen bedreigde en met uitsterven bedreigde soorten en zijn effectieve koolstofputten.
We hebben het grote verschil in voedselproductie (voornamelijk schelpdieren) gezien sinds we samen met de sociale organisatie Bôndy zijn begonnen met het herstellen van mangroven.

En wat is er mooier dan de natuur herstellen en tegelijkertijd mensen in armoede helpen!
Laten we handelen als één grote familie op deze ene planeet, en onze broeders en zusters in het Zuiden steunen.

Meer over onze Green Friday actie

Black Friday staat meestal gelijk aan enorme kortingen. Hoewel kortingen leuk zijn voor producten die je echt nodig hebt, stimuleert Black Friday mensen om meer te kopen van wat ze niet nodig hebben. Wil je meer weten over de impact van Black Friday, klik dan hier.

Bij Go Forest dachten we dat we onze impact op onze “Green Friday” moesten maximaliseren – daarom bieden we een tijdelijke korting van maandag 20 tot en met zaterdag 25 november. Vind je ons initiatief leuk? Koop je bomen, download onze Green Friday-afbeeldingen, deel ze met je netwerk en vul onze enquête in! Eén boom planten is geweldig en delen kan ons helpen bossen te creëren.

Dit is slechts een eenmalige aankoop, geen extra kosten, geen abonnementen, alleen jij die positieve impact maakt! Niet klaar om te investeren in bomen? Vertel ons waarom via onze enquête. Na aankoop ontvang je binnen 48 uur een bevestigingsmail van je aankoop en waar je je impact kunt volgen.

Waar kan ik mijn bomen opvolgen?

Fun tree fact #1

Wist je dat de Amazone, waar we vaak planten, 20% van de zuurstof ter wereld produceert en vaak "De longen van de Aarde" wordt genoemd?

Fun tree fact #2

De grootste boom op aarde, qua volume, is een mammoetboom met de naam General Sherman. De boom is meer dan 84 meter hoog en heeft een stam met een diameter van 11 meter.

Fun tree fact #3

Wist je dat bomen met elkaar communiceren via een ondergronds netwerk van schimmels genaamd "Mycorrhiza". De schimmels helpen bomen om voedingsstoffen en informatie uit te wisselen.

Vorige slide
Volgende slide