Bomen planten in België

Samen met onze partner PlantC maken we landelijke gebieden in België weer veerkrachtig! Zo steunen we duurzame landbouw en bosbouw in België.
GoForest Belgium
Samenwerking met een groot aantal boswachters en boeren
Verschillende locaties
Gegarandeerd 30 jaar onderhoud
Duizenden hectaren bos in België en Europa verdwijnen langzamerhand. Daarom hebben we besloten om ook in ons eigen land het bosecosysteem een handje te helpen.
Daarbij maken we gebruik van uiteenlopende boomsoorten, op maat van de plaatselijke omstandigheden. Om hun impact te maximaliseren, selecteren we de soorten op basis van de bodem, het klimaat, de opwarming van de aarde … Het is onze ambitie om onze landelijke gebieden weer veerkrachtig te maken. Dat doen we door hagen, boomgaarden en innovatieve gewassen, zoals miscanthus, te planten, maar ook door gebieden die zijn aangetast door het klimaat en plagen opnieuw te bebossen. We spelen daarmee in op verschillende problematieken: we gaan de opwarming van de aarde tegen, beschermen de biodiversiteit, verbeteren de water- en bodemkwaliteit, dragen bij aan het welzijn van boerderijdieren en produceren zelfs grondstoffen voor lokaal gebruik. Daarnaast helpen we boeren en boswachters bij de organisatie van hun beplantingsproject.
In de zomer na de aanplanting voert onze partner PlantC een controlebezoek uit om er zeker van te zijn dat de planten goed herstellen. Bovendien wordt er een beheersplan opgesteld om de boswachter te betrekken bij het project. Zo garanderen we dat het project op een duurzame en respectvolle manier verloopt. Het is niet ons doel om “alleen maar bomen te planten”, onze ambitie reikt veel verder dan dat. We willen een productieve symbiose creëren tussen mensen en hun omgeving en een optimistische boodschap verspreiden: door onze landschappen te diversifiëren, kunnen we de biodiversiteit vergroten, koolstof opslaan en nieuwe inkomstenstromen creëren.

Wij planten bomen met impact

Het beschermen en herstellen van ons ecosysteem zou bovenaan ieders prioriteitenlijst moeten staan. Maar om op lange termijn iets te veranderen, moet je ook over de juiste kennis beschikken. Van locatie, tot timing en verzorging – het heeft veel voeten in de aarde om de maximale impact van een boom te realiseren.

Herbebossing

Go Forest richt zich niet alleen op biodiversiteit, maar wil ook gedragsveranderingen teweegbrengen om de onderliggende oorzaken van bodem- en ontbossingsproblemen aan te pakken. Ieder van ons kan een positieve impact hebben op de wereld van morgen.
Een van de bomen die we planten is de Mangrove boom

Herbebossing

Go Forest richt zich niet alleen op biodiversiteit, maar wil ook gedragsveranderingen teweegbrengen om de onderliggende oorzaken van bodem- en ontbossingsproblemen aan te pakken. Ieder van ons kan een positieve impact hebben op de wereld van morgen.
Een van de bomen die we planten is de Mangrove boom

Care for communities

Bij Go Forest planten we niet alleen bomen. We doen veel meer, zoals zorgen voor duurzame steun aan lokale gemeenschappen. Dat doen we aan de hand van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, die dienen als blauwdruk voor vrede en welvaart voor mensen en de planeet, nu en in de toekomst. Afhankelijk van de regio en het project zal je verschillende SDG’s ondersteunen. Ons project in België richt zich op de volgende SDG’s:
SDG13 Climate Action
SDG15 Life on Land
SDG17
GoForest Belgium 3

Let's plan(t) the future together.

Bossen zijn een belangrijke speler in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Een groot deel van alle CO2 in de atmosfeer wordt door de bossen geabsorbeerd en opgeslagen in de vorm van organische koolstof in het hout en de bodem. Helaas dragen ontbossing en verandering van landgebruik ook voor 17% bij tot het broeikaseffect. Een van de belangrijkste en eenvoudigste manieren om de opwarming van de aarde tegen te gaan is het creëren van een grotere biodiversiteit door het aanplanten van bossen. Dit is precies wat wij bij Go Forest, in samenwerking met verschillende bedrijven, aan het doen zijn.

Roemenië

8

different tree species

Madagaskar

34

verschillende boomsoorten

België

30

jaren van onderhoud

Onze projecten

We houden ons niet alleen bezig met het planten van jouw bomen, maar verzorgen ze ook.
Project Romania Go Forest 1

Roemenië

Roemenië herbergt enkele van de grootste stukken oerbos die nog overblijven in Europa. Er leven wolven, beren, lynxen, en je vindt er ruim een derde van alle Europese plantensoorten. Door ongecontroleerde houtkap wordt het landschap echter totaal verwoest.
VERTICAL madagascar

Madagaskar

De biodiversiteit van Madagaskar is heel bijzonder. Het land heeft zijn eigen ecosysteem en prachtige wilde dieren ontwikkeld sinds het zich 160 miljoen jaar geleden afsplitste van het Afrikaanse continent.
VERTICAL BELGIUM

België

Duizenden hectaren bos verdwijnen in België. Met onze partner PlantC maken we onze landelijke gebieden weer veerkrachtig! Steun duurzame land- en bosbouw in België.
VERTICAL Armenia

Armenië

In Armenië wordt met herbebossingsprojecten woestijnvorming bestreden, bodemerosie bestreden, het water beschermd en de plaatselijke gemeenschappen mondiger gemaakt door werkgelegenheid te scheppen en hun inkomen te verhogen.
VERTICAL congo

Congo

Onze partner in Faja Lobi werkt aan een geïntegreerd project van herbebossing & duurzame ontwikkeling om de uitdagingen van een veranderend klimaat en sociale ongelijkheid het hoofd te bieden.  
VERTICAL PERU

Peru

De biodiversiteit in het Peruaanse Amazonegebied beschermen en regenereren. Samen met onze herbebossingspartner Camino Verde is het onze missie om de boslandschappen te herstellen door gemeenschappen te versterken.

Start met planten

Helemaal klaar om je bedrijf naar een groener niveau te tillen? We vertellen je graag meer over onze visie en formules! Neem contact op met ons en word een leader for a greener world.