Go Forest logo

Herbebossing in Tanzania

In samenwerking met de Changamoto Youth Development Organization willen we de bossen in het Magamba Nature Forest Reserve in het Usambara gebergte herstellen die in het verleden zijn afgebrand. De aanplant, het onderhoud en de monitoring activiteiten worden uitgevoerd door de lokale gemeenschappen, waardoor het project niet alleen ecologische, maar ook sociale en economische positieve impact heeft.

Voor elke herbebossingsboom in het Magamba Nature Forest Reserve ondersteunen we ook één agroforestryboom in de lokale gemeenschapsboerderijen. Wij geloven dat deze evenwichtige allocatie de positieve uitkomsten van ons project aanzienlijk zal versterken en meer substantiële en duurzame verandering zal bewerkstelligen.

17

hectaren te herstellen

11

verschillende boomsoorten

1

uitstekende boomkwekerij

Het doel van dit project is om het verlies aan biodiversiteit en de natuur van het Magamba Nature Forest Reserve te herstellen door het planten van een verscheidenheid aan inheemse boomsoorten.

Het Magamba Nature Forest Reserve is het enige natuurbosreservaat in het westelijke Usambara-gebergte, gelegen tussen Lushoto District Council en Korogwe District Council. Dit bos heeft meerdere bosbranden doorstaan die werden veroorzaakt door menselijke economische activiteiten, zoals de lokale oogst van honing en het zoeken naar brandhout. Dit project zal worden uitgevoerd in het dorp Nkundei, één van de 21 dorpen die rond het Magamba Nature Forest Reserve gelegen zijn.

Het doel van dit project is om het verlies aan biodiversiteit te herstellen en de natuur van het Magamba Nature Forest Reserve te herstellen door in totaal 1.250.000 bomen te planten. We planten meer dan 11 verschillende inheemse boomsoorten om zoveel mogelijk diversiteit te introduceren.

Aanplant van diverse inheemse boomsoorten.

Het Magamba Nature Forest Reserve is belangrijk voor het behoud van de biodiversiteit, het bevorderen van ecotoerisme en de watervoorziening van veel dorpen. Dit herstelproject zal daarom voordelen opleveren voor alle burgers die in het Lushoto-district en in Tanzania als geheel wonen.

De aanplant van de inheemse boomsoorten gebeurt tijdens de regenseizoenen: van maart tot april en van oktober tot november.

Herbebossing

Go Forest richt zich niet alleen op biodiversiteit, maar wil ook gedragsveranderingen teweegbrengen om de hoofdoorzaken van bodem- en ontbossingsproblemen aan te pakken. Ieder van ons kan een positieve invloed hebben op de wereld van morgen.

Zorg voor gemeenschappen

Bij Go Forest planten we niet alleen bomen. We doen veel meer, bijvoorbeeld, het duurzaam ondersteunen van lokale gemeenschappen. Dat doen we aan de hand van de Sustainable Development Goals van de VN, die als blauwdruk dienen voor vrede en welvaart voor mens en planeet, nu en in de toekomst. Afhankelijk van de regio en het project ondersteun je verschillende SDG’s. Ons project in Tanzania richt zich op de volgende SDG’s:

SDG15
SDG8
SDG17
SDG13 Climate Action

Let's plan(t) the future together.

Bossen zijn een belangrijke speler in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Een groot deel van alle CO2 in de atmosfeer wordt door bossen opgenomen en in de vorm van organische koolstof in het hout en de bodem opgeslagen.

Tanzania

7

tree species are planted

Argentinië

6

boomsoorten worden geplant

Europa

8

verschillende Europese landen

Onze projecten

Wij planten niet alleen jouw bomen, maar wij onderhouden ze ook.

Tanzania

Dit project richt zich op het herstel van bossen in het Magamba Nature Forest Reserve die in het verleden zijn afgebrand. De aanplant, het onderhoud en de monitoring worden gedaan door de lokale gemeenschappen.

Argentinië

Dit project pakt niet alleen de uitdagingen op het gebied van biodiversiteit aan, maar ook sociale problemen, door de voorwaarden te creëren die inheemse gemeenschappen in staat stellen te gedijen, terwijl de biodiversiteit wordt hersteld.

Europa

We voeren herbebossingsprojecten uit in België, Ierland, Portugal, Spanje, Italy, Frankrijk, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk… Projecten in andere Europese landen kunnen aangevraagd worden.

Madagaskar

De biodiversiteit van Madagaskar is heel bijzonder. Het land heeft zijn eigen ecosysteem en prachtige wilde dieren ontwikkeld sinds het zich 160 miljoen jaar geleden afsplitste van het Afrikaanse continent.

België

Duizenden hectaren bos verdwijnen in België. We maken onze landelijke gebieden weer veerkrachtig door herbebossingsprojecten uit te voeren doorheen het hele land! Steun duurzame land- en bosbouw in België.

Armenië

In Armenië wordt met herbebossingsprojecten woestijnvorming bestreden, bodemerosie bestreden, het water beschermd en de plaatselijke gemeenschappen mondiger gemaakt door werkgelegenheid te scheppen en hun inkomen te verhogen.
VERTICAL congo

Congo

Onze partner in Faja Lobi werkt aan een geïntegreerd project van herbebossing & duurzame ontwikkeling om de uitdagingen van een veranderend klimaat en sociale ongelijkheid het hoofd te bieden.  
VERTICAL PERU

Peru

De biodiversiteit in het Peruaanse Amazonegebied beschermen en regenereren. Samen met onze herbebossingspartner Camino Verde is het onze missie om de boslandschappen te herstellen door gemeenschappen te versterken.

Start met planten

Gemotiveerd om jouw bedrijf naar het volgende groene niveau te brengen? Wij vertellen je graag meer over onze visie en mogelijkheden! Neem contact met ons op om een ​​leider te worden voor een groenere wereld.